Now Reading
Invata de la antreprenori de succes cum sa performezi!

Invata de la antreprenori de succes cum sa performezi!

Antreprenori de succes iti arata cum sa performezi

O anumita nisa de antreprenori cred ca este posibil sa iti antrenezi corpul si mintea in asa fel incat sa iti optimizezi productivitatea in fiecare minut din fiecare zi a ta. Invata de la cativa oameni de succes cum poti reusi sa fii super… eficient!

Antreprenori de succes iti arata cum sa performezi

Seteaza-ti alarma la o ora imposibila, verifica-ti programul din ultimele trei luni sa vezi cum ti-ai “cheltuit” timpul, stabileste consecinte daca nu iti respecti angajamentele, gandeste strategic: dorinta, obstacol, plan!

Gabriele Oettingen, professor de psihologie la Universitatea din New York a publicat cartea “Rethinking Positive Thinking: Inside the new Science of Motivation” in care a dedicat activitatea ei de cercetare pentru a intelege ce ii motiveaza pe oameni sa devina mai productivi. Ea a dezvoltat metoda WOOP: Wish (dorinta), Outcome (asteptari), Obstacle, Plan, o strategie de gandire pozitiva prin care si-a propus s ajute oamenii sa constientizeze care sunt scopurile lor si sa dezvolte strategii pentru a le implini. Autoarea cartii a concluzionat ca in mod normal oamenii nu se intreaba ce isi doresc cu adevarat sa realizeze!

Malcolm Ocean, fondatorul aplicatiei Complice prin care iti setezi intentiile foloseste in mod regulat BeeMinder pentru a-si seta target-uri noi. Totodata el aplica tactica stimulentelor financiare pentru a realiza activitati extra-curiculare. La un moment dat a intalnit pe cineva la un eveniment dedicate productivitatii in New York si amandoi au facut promisiunea de a publica o postare pe blog. “In fiecare zi in care nu scriam un articol de o mie de semne trebuia sa platim celuilalt 100 de $”, spune acesta.

Antreprenori de succes iti arata cum sa performezi

Ryan Smith, CEO-ul companiei Qualtrics a angajat un expert in statistica cu ajutorul caruia isi analizeaza si isi monitorizeaza calendarul personal. In fiecare trimestru acestia analizeaza cum isi foloseste timpul. “Nu stiam ca am petrecut 126 de nopti la hotel anul trecut”, spune Smith care isi evlueaza si timpul petrecut cu familia. Totodata el monitorizeaza si momentele din zi in care este foarte efficient si reuseste sa isi duca la indeplinire task-urile.

Exista o adevarata moda printre antreprenorii de success de a se trezi cu noaptea in cap ori de a-si regla ritmul somnului cu cel al soarelui. Michael Affronti, vice presedinte al companiei Fuze isi seteaza de peste 15 ani alarma ceasului desteptator la ora 4.22. El spune ca ii sunt suficiente 5 ore de somn pe noapte si foloseste regula “fara expunere in fata ecranelor” inainte de somnul de noapte. Antreprenorul  foloseste o masca de ochi pentru a nu fi deranjat de lumina si mananca o lingurita de unt de arahide inainte de somn pentru a-si regla nivelul de sange si de glucoza din sange!

See Also
Antreprenori de succes iti arata cum sa performezi

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Comments are closed

"

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top