Now Reading
Chanel 2022 “acrobatie de PR” cu Charlotte Casiraghi

Chanel 2022 “acrobatie de PR” cu Charlotte Casiraghi

Fiecare lansare de colectie a casei de moda Chanel reprezinta un spectacol memorabil, iar  pentru primavara anului 2022, directorul creativ al iconicului brand, Virginie Viard a oferit audientei globale un moment care a devenit instantaneu viral, dar nu neaparat in sensul bun al cuvantului!

Printesa monegasca Charlotte Casiraghi, nepoata legendei de la Hollywood, Grace Kelly a inaugurat show-ul printr-un moment de echitatie pe runway, alaturi de calul ei spaniol Kuskus, spre incantarea audientei prezente la Grand Palais, din Paris. 

Printesa care este model detine o companie de productie de filme, Swoon, este editor pentru diferite reviste si o calareata cu experienta.

A participat la competitii de sarituri timp de mai bine de o decada si a fost implicata activ in campionate globale si in promovarea sportului ecvestru in Monaco. Imbracata intr-o jacheta neagra din tweed, cizme de calarie si sapca de jockey, Casiraghi pare pregatita pentru o competitie, intruchipand spiritul liber si modern al femei Chanel

Totusi, in urma acestei “acrobatii” de PR, atat PETA, cat si numerosi activisti au criticat dur casa de moda Chanel, acuzand casa de moda de “acte de cruzime impotriva animalelor” si de posibilitatea ca acest show sa se fi terminat intr-un mod dezastruos. 

Caii sunt animale complexe, inteligente si usor de speriat, nu este locul lor intr-o defilare de moda printre lumini si  oameni“, asa a sunat postarea de pe Tweeter a organizatiei People for the Ethical Treatment of Animals. “Fast fashion, acum cand planeta arde?!”, a mai scris un activist! 

Mai mult, casa de moda Chanel a fost criticata ca s-a inspirat din elementele ecvestre ale brand-ului concurent Hermes si a fost incurajata sa ia exemplu de la designerul britanic Stella McCartney care refuza sa mai foloseasca in colectiile ei piele si blana de animale!

Charlotte Casiraghi a devenit ambasador al casei de moda Chanel abia in 2020, desi au existat colaborari precedente, de exemplu nunta din 2019 a printesei cu regizorul de origine libaneza si franceza, Dimitri Rassam.

See Also
Environ a lansat colectia de bijuterii Metamorfoza

Mai mult, Karl Lagerfeld a fost un prieten apropiat al Printesei Caroline de Hanovra, pe care o imbraca pentru evenimentul anual din Monaco, Rose Ball. 

Anul acesta, Virginie Viard a colaborat la realizarea colectiei Chanel cu artistul Xavier Veilhan pentru a da pieselor vestimentare couture o nota de versatilitate. “Imi plac sporturile, asa ca mi-am imaginat o femeie la golf ori la calarie purtand un taior Chanel.”

 
 
Fresh si feminina, suspendata intre fantezie si realitate, colectia de primavara-vara Chanel isi doreste sa exprime o lejeritate eterica prin combinatia de structuri geometrice imaginata de Xavier Veilhan si siluete pline de viata imaginate de Virginie Viard. Campania Chanel a fost surprinsa de fotograful norvegian Ola Rindal care a folosit un decor grafic si lumina difuza. 
 

CITESTE SI: Ce propune Schiaparelli pentru primavara anului 2022

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top