Now Reading
Kog7, un art palazzo deschis publicului bucurestean!

Kog7, un art palazzo deschis publicului bucurestean!

In Piata Mihai Kogalniceanu, chiar la numarul 7, etajul 2 se afla un spatiu cultural mai putin cunoscut publicului larg. Un Art Palazzo, aflat intr-o cladire antebelica pe care timpul si-a imprimat memoria si evenimentele, renovat in interior si reamanajat de amfitrioana spatiului, Craita Taralunga.

In luna iunie a fost sarbatorita Ziua Mondiala Art Nouveau. Aceasta este celebrata la nivel mondial de peste zece ani, in memoria a doi mari reprezentanți ai stilului – Antoni Gaudi și Ödön Lechner, aducând în prim plan evenimente de evocare, conștientizare a valorilor patrimoniale, recuperarea esteticii și imaginarului.

Cu aceasta ocazie, a fost inaugurat Kog7, un nou spatiu cultural in inima Capitalei, ce isi propune sa organizeze periodic mici evenimente si reuniuni culturale, dedicate heritage-ului si bunului gust pentru societatea rafinata a Capitalei in cautarea lucrurilor fine de alta data.

In Piata Mihai Kogalniceanu, chiar la numarul 7, etajul 2 se afla un spatiu cultural mai putin cunoscut publicului larg. Un Art Palazzo, aflat intr-o cladire antebelica pe care timpul si-a imprimat memoria si evenimentele, renovat in interior si reamanajat de amfitrioana spatiului, Craita Taralunga. “Fiind oradeanca la origine, crescand inconjurata de art-nouveau m-am indragostit de acest spatiu! M-a chemat acest loc art-nouveau in mijlocul Bucurestiului pentru a fi noua casa a ideilor mele. A fost o inspiratie reciproca, un schimb de energie, iar tinerii vizitatori ai casei mi-au confirmat prin evenimentele organizate ca este un “omagiu” adus Bucurestiului care a fost si care poate redeveni! Este un diamant ascuns intr-un oras viu cu oameni vii!

Inaugurat in luna iunie a acestui an, aici au avut loc deja mai multe evenimente: sarbatorirea Zilei Mondiale Art Nouveau cu un recital, Maria Raducanu, o degustare de vinuri, o lectura a lui Ovidiu Neacsu (Bucurestiul Povestit) despre Art Nouveau si o expozitie de palarii si obiecte vintage din colectia privata a Iuliei Gorneanu.

Tot aici a avut loc lansarea cartii “Transcending Creativity. Artificial Intelligence and the Future of Creativity“, semnată de Alexander Manu, reputat profesor la OCAD, Toronto și membru al juriului Romanian Design Week (eveniment din care a facut parte si lansarea cartii) într-un debate creativ cu Adrian Posteuca.

La Kog7 a avut loc si pop-up store-ul MARAMI cu creatii semnate de designer-ul Andra Clitan inspirate din portul din Maramures (profesor asistent în Design vestimentar și Textile, la Institutul de Design și Inovație din Dubai, Andra Clitan a studiat designul vestimentar la Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca (România) și L’École Superieure des Arts Decoratifs de Strasbourg, apoi a urmat cursuri la Central Saint Martins în Londra; a absolvit masteratul și doctoratul în Arte Plastice și Decorative la UAD Cluj, unde și-a explorat în continuare pasiunea pentru textile și design de modă, apoi doctoratul).

Am stat de vorba cu gazda Kog7, Craita Taralunga despre acest spatiu cultural si intentia ei de a-l pune pe harta creativitatii bucurestene.

Cum ai avut curajul sa investesti intr-o cladire veche, aparent problematica, dar cu atat de mult potential? Fiind oradeanca la origine, crescand inconjurata de art-nouveau m-am indragostit de acest spatiu! M-a chemat acest loc art-nouveau in mijlocul Bucurestiului pentru a fi noua casa a ideilor mele. A fost o inspiratie reciproca, un schimb de energie, iar tinerii vizitatori ai casei mi-au confirmat prin evenimentele organizate ca este un “omagiu” adus Bucurestiului care a fost si care poate redeveni! Este un diamant ascuns intr-un oras viu cu oameni vii!

See Also

Cum ai defini spatiul Kog7? Un spatiu cultural multidisciplinar, incepand de la expozitii de arta, pop-up store-uri de designeri romani, de bijuterie contemporana. In general ne adresam iubitorilor de frumos, dar misiunea mea este aceea de a aduce in atentia publicului, unii dintre marii romani pe care i-am avut, lasati intr-un con de umbra, dar care ar fi putut fi un “modele” pentru tanara generatie. Imi doresc sa transmit prin ceea ce fac ca am avut varfuri la nivel european si sa continui misiunea lor in contemporan!

Cum iti propui sa definesti acest spatiu pe harta Bucurestiului? In principiu, imi doresc sa aducem din nou in viata noastra frumosul pe care l-am cam uitat in tumultul vietii! Imi este dor de saloanele interbelice in care oamenii care aveau aceleasi pasiuni si valori se intalneau si puteau colabora si discuta, fara sa existe o concurenta. Eu cred in colaborare si in acel minunat fair-play. Este normal sa existe o competitivitate, dar in care fiecare stie sa accepte infrangerea si sa invete din ea, iar aceasta sa devina o motivatie. Imi doresc ca toti creatorii de frumos sa nu mai traiasca izolati in propriile sufragerii, sa aibe un loc in care sa sa intalneasca cu alti oameni care au aceleasi valori si preocupari, iar de aici sa se nasca proiecte creative!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top