Now Reading
Teodora Tompea, o prezenta angelica pe micul ecran!

Teodora Tompea, o prezenta angelica pe micul ecran!

Este o prezenta angelica, eterica, aproape ireala pe micul ecran. Si totusi Teodora Tompea este una dintre jurnalistele din noua generatie care nu numai ca transmite profesionalism, dar are poate cel mai concis discurs si cele mai pertinente intrebari pe micul ecran.  De la radio la televiziune, de la Iasi in Bucuresti, de la scoala din Romania la cea din Bruxelles, Teodora a pasit cu gratie in prim planul jurnalismului autohton si ramane aici pentru a face o schimbare!

La inceputul Pandemiei Covid-19, jurnalele de stiri prezentate  de Teodora Tompea erau printre singurele pe care reuseam sa le urmaresc. Chiar daca informatiile erau pline de dramatism, iar stirile ingrijoratoare, Teodora cu aspectul ei rafinat pus in valoare de o bijuterie bine aleasa, de o coafura perfecta si un ten de portelan, reusea cumva sa ma linisteasca. Nu era vorba numai de aspectul vestimentar, ci si de gratia gesturilor, de tonul scazut al vocii, mimica linistitoare si pertinenta intrebarilor, discursul calm, concis, relevant.

Am simtit nevoia sa ii daruiesc un buchet de lacramioare din gradina mea, un gest simplu de apreciere pentru o munca grea “de direct”, din care putine aspecte razbat cu adevarat pe sticla micilor ecrane. Am descoperit un om normal, pozitiv, placut despre care am simtit o imediata familiaritate. Aceasta este Teodora Tompea, o femeia frumoasa si desteapta, cultivata si delicata, dar in acelasi timp o jurnalista puternica cu stapanire de sine. Va invit sa o descoperiti in randurile de mai jos si sa o urmariti pe contul de Instagram pentru a descoperi lumea prin ochii ei! 

Teodora, esti una dintre cele mai placute prezente de pe sticla in momentul de fata. Cat de geu a fost sa faci trecerea de la radio la televiziune, de la jurnalismul la un post de televiziune local la unul national? Trecerea a fost cat se poate de firească. Am mai spus asta, nu mi-am imaginat ca voi face televiziune. Mi-a placut foarte mult sa lurez in radio, dar cred ca au venit in mod natural toate aceste schimbari in viata mea. Mutarea la Bucuresti nu a fost planificata, insa am simtit ca s-a intamplat totul cand am fost pregatita pentru asta. Insa pasul unei astfel de schimbari presupunea si o anumita maturizare!

Ai venit din Bucuresti de la Iasi, unde ai absolvit si Facultatea de Jurnalism, cat de mare a fost impactul Capitalei si al unei societati total diferite asupra ta? Cred că norocul a fost ca nu era prima data cand aveam contact cu alt tip de societate, diferita de aerul boem de Iasi. Mai am parte de un mare noroc, faptul ca sunt o fire care se adaptează destul de repede cu orice schimbare si privesc totul ca pe o nouă posibilitate de evolutie, in general. Da, nu are sens sa ascund că la început a fost destul de greu, din multe puncte de vedere, dar acum le privesc pe toate ca fiind ceva normal din etapa de transformare.

Ti-ai definitivat studiile printr-o bursa la Bruxelles, cum de nu ai ramas peste hotare? Belgia a fost un moment fantastic din studentia mea, dar stiam de la bun inceput ca nu vreau sa raman acolo. Cred ca nu a fost acea chimie cu locul, oamenii si stilul de viata. Perioada de bursa Erasmus a fost pentru mine un moment de tranzitie fantastic, de la adolescenta la maturizare si responsabilitate, dar atat. Onest vorbind, nu m-am gandit pana acum sa plec definitiv peste hotare. Stiu ca cel mai bine este sa fiu cat mai aproape de familia mea.  

Prezinti jurnalul de stiri, dar si doua emisiuni, “Focus Europa” si “Planeta esti tu”, te identifici mai degraba cu atmosfera dinamica a jurnalelor de stiri ori cu cea mai relaxata a reportajelor si documentarelor? Dinamica stirilor imi place cel mai mult. In mare parte din timp abia astept sa ajung in emisie, sa fiu in direct. Desi presiunea si stresul sunt mereu prezente, in direct  ma simt mereu in largul meu. Inainte de orice emisie, live sau inregistrare este multa munca, insa fiecare aspect capata contur in direct.  

Esti o prezenta angelica, eterica pe micul ecran, te-ai lovit in meseria ta de idei preconcepute legate de frumusete? Bineinteles. De foarte multe ori mi s-a intamplat asta. Insa cred ca in egala masura au fost si sunt oameni care renunta la ideile preconcepute in momentul in care ajung sa ma cunoasca indeaproape. Si pana la urma nu le poti impune celor din jur sa te vada doar asa cum vrei tu, uneori e vorba si despre ce aleg ei sa creada si sa cunoasca despre oameni.

Care a fost cel mai greu moment ori cea mai mare provocare in meseria de jurnalist? Nu vreau sa sune cliseistic, dar chiar fiecare zi este o provocare. De la gasirea subiectelor interesante, pana la discutiile in pre-documentare cu invitatii, toate sunt provocari zilnice. Bineinteles ca primele breaking news-uri au fost foarte solicitante si emotiile pe masura. Mai ales ca in primul an in care am venit la Bucuresti lucram in weekend si nu era sfarsit de saptamana in care sa nu fie vreun breaking news. Insa cred ca asa inveti cel mai bine meseria de jurnalist.

See Also

Din profilul de Linkedin reiese ca ai un doctorat in sociologie, te ocupi de activitatea unui ONG , esti vicepresedintele unui centru de dezvoltare sociala si ai o certificare in HR. Cand ai timp sa imbini toate aceste activitati? Cele mai multe din activitati  sunt facute in timp. Si mare parte din ele cu multe nopti nedormite. Insa daca este sa ma intrebi de ce fac eu dincolo de Digi24, raspunsul este ca e nevoie de foarte multa organizare. Am un program destul de strict in timpul saptamanii. Dimineata mă ocup de proiectele si colaborările independente de TV, de la pranz sunt dedicată exclusiv stirilor si emisiunilor. Niciodata nu le amestec! Este o regula la care tin foarte mult. Iar in multe saptamani weekend-urile ajuta sa rezolv ce nu am apucat. Programul este foarte incarcat, dar recunosc că este si pe stilul meu in felul acesta.

Cum ai defini peisajul media in acest moment si mai ales al televiziunilor de stiri?Pentru toate gusturile, varstele si asteptările. Cred ca fiecare categorie sociala si fiecare persoana poate sa gaseasca ceva sa il mulțumeasca la televizor. In privinta stirilor ma bucur ca Digi24 ramane postul foarte echilibrat si isi pastrează cu adevarat caracteristica de impartialitate.  

Daca ti-ai putea schimba peste noapte domeniul de activitate catre ce te-ai indrepta? Spre calatorii si natura. Cred ca un domeniu ceva mai linistit pentru ca e un aspect pe care il cunosc prea putin.

Esti pasionata de calatorii si se vede ca traiesti cu pasiune fiecare moment, cum a fost ultima experienta in Egipt? Sunt, da. Nu cred ca exista activitate care sa ma incarce pozitiv mai tare. Pur si simplu as pleca oriunde si oricand, mai ales daca este cu soare si mare. Anul trecut nu am facut aproape deloc asta, insa anul acesta recuperez din plin!

Citeste si:  Maldive, un loc rupt din rai

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
1
Silly
1

© 2020 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top