Now Reading
Se poarta amenajarea spatiilor in stil scandinav cu accente Wabi-Sabi!

Se poarta amenajarea spatiilor in stil scandinav cu accente Wabi-Sabi!

Amenajarea in stilul scandinav

Stilul scandinav a dominat ultimul deceniu in amenajarea locuintelor, in special cele europene. Peretii albi, podelele din lemn, mobilierul modern si decorul minimalist sunt toate trasaturile distinctive ale unei estetici nordice. Mai este acest stil in trend? In ce tip de spatii se potriveste? Aflam raspunsurile de la un specialist in domeniu: designerul de interior Sergiu Călifar, fondatorul Pure-Mess Design.

Amenajarea in stilul scandinav

Stilul scandinav a luat pentru prima oara amploare in anii 1950. El pune accent pe linii curate, simple, minimalism si functionalitate, fara a uita insa de aspectul estetic. Designerul de interior Sergiu Călifar, fondatorul Pure-Mess Design, spune ca inca nu a iesit din trend acest stil, dar ca s-a adaptat si a preluat elemente noi.

Amenajarea in stilul scandinav

Stilul scandinav, la fel ca cel industrial, vor ramane aproape tot timpuli in trend. Exista totusi o noua tendinta in 2021: se merge pe o paleta monocromata”, spune designerul Sergiu Călifar.

E nevoie să dea o atmosfera de vacanță

Amenajarea in stilul scandinav

Nu mai predomina ambienturile doar in texturi de lemn, cu o culoare medium light si mult alb, care definea pana acum stilul scandinav, ci mergem pe mici influente luate din stilul Wabi-Sabi, in care aceste texturi vin cu elemente care dau o atmosfera de vacanta. Sunt elemente luate din conceptul estetic japonez, derivat din conceptul budist Zen,  precum texturi de ratan, texturi foarte soft care raman in gama de culori a stilului, dar care ofera o atmosfera de vacanțta de concediu, de liniste. Se pot folosi anumite piese vor fi supradimensionate. Acelasi lucru e valabil si pentru stilul industrial care nu o sa mai fie atat de gri si de monocrom, ci o sa inceapa sa foloseasca mixuri de texturi mai calde, insertii de catifea sau stofa. De retinut este ca petele de culori nu vor fi agresive, puternice, ci, mai mult griuri colorate”, adaugă Sergiu Călifar (Pure-Mess Design).

Amenajarea in stilul scandinav

In ce tip de spatii se integreaza?

See Also
Amenajarea in stilul scandinav

Stilul scandinav nu se integreaza in orice tip de spatiu. Conteaza foarte mult creionarea si deschiderea spatiului pe care il avem. E important sa aiba, spre exemplu, ferestre mari. Nu e neaparat nevoie de suprafete mari, camere generoase ca metri patrati, dar cumva ambientul și forma sa fie curate, aerisite, foarte bine luminate natural și sa nu aiba elemente cu inaltimi foarte mari de tavan si nici sa se regaseasca intr-o cladire interbelica ori cu accente clasice. Stilul scandinav va predomina in baza si neutralitate, dar accentele vor fi preluate din Wabi-Sabi sau din accente de stiluri care reprezinta mai mult confort și lejeritate”, incheie designerul de interior Sergiu Călifar.

Amenajarea in stilul scandinav

Sergiu Călifar este architect și fondatorul Pure-Mess Design (www.pure-mess.ro). Studioul de creatie pe care l-a format este alcatuit din arhitecti care au absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, alaturi de care creeaza design-ul de interior pentru locuinte, birouri, hoteluri, clinici si saloane.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top