Now Reading
Ana Ularu dobandeste abilitati misterioase in “Puterea”, noul serial Amazon Prime

Ana Ularu dobandeste abilitati misterioase in “Puterea”, noul serial Amazon Prime

Ana Ularu joaca in serialul The Power/Puterea, ce a avut de curand premiera pe Amazon Prime). Productia de nouă episoade îi are in distributie pe Toni Collette (The Sixth SenseLittle Miss Sunshine), John Leguizamo (Moulin RougeRomeo + Juliet), Auli’I Cravalho (VaianaMoana/Ralph rupe netu`) și Josh Charles (The Good Wife/Soția perfectă).


 
The Power este cu adevărat un serial revoluționar de povești despre curaj, autodescoperire, depășirea limitelorși deturnarea ordinii. Personajul meu e un fel de bombă cu ceas, este reprezentanta unei justiții neiertătoare, este un om care a supraviețuit abuzului și s-a reconstruit spectaculos.”, spune Ana Ularu care s-a intors de curand  de la Festivalul internațional de film de la Berlin, producție în care interpretează unul dintre rolurile principale .

Personajul Zoia, interpretat de Ana Ularu, multifațetat, expresiv,carismatic, intră în povestea din The Power pentru a avea avea o traiectorie incredibilă.
 
Seria The Power este pe locul I în topul producțiilor Amazon Prime în acest moment, poziție pe care o deține de două săptămâni, de la lansare. The Power este urmat de The Lord of the Rings: the Rings of Power și de Star Trek: Picard.
 
Bazat pe bestseller-ul omonim New York Times, The Power este lumea în care trăim noi acum, dar cu un twist – dintr-o dată, adolescentele de pretutindeni dezvoltă o abilitate nouă, pe cât de misterioasă, pe atât de puternică: ele au capacitatea de a transmite energie prin intermediul mâinilor atunci când vor, iar dacă este nevoie, pot chiar electrocuta după propria voință. Fenomenul se răspândește în toată lumea, dar doar în rândul tinerelor, și va duce, inevitabil, la o răsturnare la scară globală a balanței puterii în lumea în care cu toții trăim…


 
The Power este un thriller sci-fi și îi are în rolurile principale pe Toni Collette (nominalizată la Oscar pentru Al șaselea simț) și pe John Leguizamo (Moulin RougeCarlito, câștigător al unui premiu Primetime Emmy). 
 
Dincolo de orizontul noii ordini globale avansate de această poveste, serialul creat de Naomi Alderman, Sarah Quintrell, Claire Wilson și Raelle Tucker formulează, în esența sa, o serie de interogații importante privitoare la politicile americane recente și la modul direct și grav în care acestea afectează femeile, în special pe cele tinere.
 
Producția preia, de altfel, din bestsellerul omonim al scriitoarei britanice Naomi Alderman, metafora puterii conferite de electricitate, pentru a vorbi despre abuzurile la care au fost supuse femeile din timpuri ancestrale și, mai ales, despre dreptul și oportunitatea lor de a riposta, fără a scăpa din vedere impulsurile distructive și slăbiciunile pe care noua putere le poate stimula.

Debutând la vârsta de 9 ani în producțiile franceze Meurtres par procuration și Passion Mortelle, Ana Ularu a interpretat până acum roluri în peste 50 de filme, scurtmetraje sau producții de televiziune, atât proiecte europene, cât și americane. Viața ei este împărțită între București, Berlin și Los Angeles, ea vorbind fluent limbile engleză, franceză, spaniolă și italiană, alături de limba maternă.
 
În cinema, rolul principal din Siberia, alături de Keanu Reeves, a fost precedat de un rol-cheie în Inferno, al treilea film din franciza The DaVinci Code/Codul lui DaVinci, alături de Tom Hanks, regizat de câștigătorul OscaruluiRon Howard. Cariera sa internațională a început odată cu Serena, alături de Bradley Cooper și Jennifer Lawrence, în regia câștigătoarei Premiului Oscar, Susanne Bier. Totodată, Ana a avut un guest role în Youth Without Youth/Tinerețe fără tinerețe, filmul lui Francis Ford Coppola, după nuvela omonimă a lui Mircea Eliade. 


 
Ana Ularu primit trofeul Boccalino – Premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Locarno, Cea mai bună performanță feminină la festivalurile de la Salonic și Novi Sad, un Premiu Gopo și o menţiune specială la Varşovia, pentru rolul din Periferic și este unul dintre cei zece tineri actori europeni selecționați în prestigiosul program Shooting Stars, la Berlinale 2012.
 
Colaborarea recentă cu marile companii internaționale de streaming video include, alături de The Power (Amazon Prime), seria Spy/Master (HBO Max), ce va fi lansată internațional în mai, anul acesta. Emerald City (NBC), inspirată de povestea Vrăjitorul din Oz, în care Ana este WickedWitch of the West, rămâne una dintre producțiile de referință din filmografia sa. I-au urmat seriile Tribes of Europa (Netflix) sau Alex Rider (Sony International), Jack Ryan (Amazon Prime Video) – nominalizată la 2 Primetime Emmy Awards, precedate de Familia Borgia (HBO, cu Jeremy Irons). Curând va avea premiera Palomino (Netlix).
 
În România, a colaborat cu regizorii Cristian Mungiu (Turkey Girl), Radu Muntean (Hârtia va fi albastră)Bogdan George Apetri (Periferic), Călin Peter Netzer (Maria), Stere Gulea (Sunt o babă comunistă), Anca Damian (O vară foarte instabilă), Andrei Crețulescu (Charleston), sau Radu Gaciu (scurtmetrajul de animație Death and the Knight), unul dintre primele sale roluri principale fiind în Italiencele (2004, r: Napoleon Helmis). Thrillerul noir The Marker (r: Justin Edgar), Muse (r: Jaume Balagueró), Chosen (r: Jasmin Dizdar) și SF-ului Index Zero (r: Lorenzo Sportiello) fac parte, de asemenea, din filmografia Anei.
 
În teatru, joacă în prezent în O intervenție și Constelații (Teatrul Act), roluri pentru care a primit, respectiv a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță, alături de premii în alte festivaluri. Pe scenă, primul rol a fost Lolita, alături de Ștefan Iordache, în regia Cătălinei Buzoianu.  Din proiectele de televiziune ale Anei amintim Cu un pas înainte (PRO TV).

 

See Also

 

CITRSTE SI: Totul despre serialul Django

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top