Now Reading
Ada Gales: “Pentru a renaste, ai nevoie ca parerea ta despre tine sa fie supusă îndoielii!”

Ada Gales: “Pentru a renaste, ai nevoie ca parerea ta despre tine sa fie supusă îndoielii!”

Ada Gales este dispusa sa isi impinga limitele pentru a obtine ce vrea: nu doar in actorie si teatru, ci si in business si viata sentimentala! Pandemia a invatat-o sa renasca din propria cenusa, sa o inspaimante, dar sa o educe. Asa a lansat brand-ul We are Phoenix care a beneficiat si de o extensie digitala prin cinci NFT-uri, precum si un start-up in industrii creative. “Daca ne lasam suficient de vulnerabili o sa gasim chiar si pacea sau increderea in frica!

Ada, te “cunoastem” cu totii din productii cinematografice, de la teatru, de la radio ori din alte zone creative, iar anul acesta (Surpriza!) te-am redescoperit in postura de tinar antreprenor! Cum s-a intamplat aceasta transformare? Cred că am simțit întotdeauna că am nevoie să-mi folosesc creierul și altfel. Eu sunt de părere că suntem polimați, că suntem curioși intrinsec și că dacă ne extindem aria de interes, vom avea de câștigat în toate domeniile în care activăm. 

Pe mine mă ajută experiența din actorie în business și invers. Odată cu anteprenoriatul cred că am descoperit că există un univers întreg în care să fiu în permanență provocată. 
 
 
Inteleg deci din vorbele tale ca Pandemia Covid-19 a functionat ca un catalizator al ideilor tale, iar in cazul tau “criza” a fost o oportunitate de a lansa brand-ul We Are Phoenix prin care tu insasi ai renascut drept creator de produse pentru casa si ingrijire corporala… Renașterea e foarte importantă pentru mine. Pandemia m-a educat, m-a înspăimântat și mi-a oferit ocazia ca teoria să fie însăși experiența de viață: murim și renaștem din cenusă.
 
Ca să poți să renaști, ai nevoie ca părerea ta despre tine să fie supusă îndoielii. Ne identificăm enorm cu cine credem noi că suntem. Doar că noi avem ocazia să fim oricine și orice pe lumea asta (sigur că în niște limite), iar puterea asta vine din interior. Asta vrem să zicem și cu We Are Phoenix. Vrem ca produsele să vă însoțească în procesul vostru de transformare. Eu cred că ajută!
 
 
Am zile când sunt praf și dacă aprind o lumânare care se numeste Love sau Balance îmi aduc aminte că tot ce vreau sau tot ceea ce cer din exterior, întâi este de găsit în mine. Toate emoțiile pe care le denumim ca fiind negative, au întotdeauna și opusul lor în noi. Dacă ne lăsăm suficient de vulnerabili o să găsim chiar și pacea sau încrederea în frică.
 
 
 
Ai obtinut si o sponsorizare de o suta de mii de euro in cadrul emisiunii Imperiul Leilor din partea Cristinei Bitlan, inteleg ca banii nu au venit inca, dar cum ti-ai planuit sa ii investesti? Dacă într-adevăr am fi obținut investiția, i-am fi investit într-un spațiu de vânzare și experimentare al universului We Are Phoenix. Credem că economia face o tranziție importantă dinspre una de produs sau servicii către una experiențială.
 
 
Ne dorim să oferim mai mult decât un produs de consum așa că imaginați-vă un loc magic: un atelier de lumânări și produse de corp care îmbină wellness-ul cu arta. E praf de zâne în aer cu care vă puteți juca, există camere unde etichele făcute de artiști devin un decor 4D, 5D cu care puteți interacționa – arta devinde tangibilă, un spațiu de SPA, o cameră de art-terapie și până la urmă tot ce ne dorim e ca tu să pleci de acolo cu o emoție în tine, cu o resurse noi, cu încredere că poți să te dezvolți și cu bucuria că ai primit ceva mai mult decât un produs.  
 
 
Mi-ai povestit despre un start-up la Amsterdam in zona de Industrii Creative. Despre ce este vorba? Este proiectul nostru cel mai ambițios. Împreună cu Ionuț Țata și cu parteneri din Europa, punem bazele unei rețele de suport pentru industriile creative și culturale care va fi structurat ca un fond de investiții și multiple servicii oferite sectoarelor culturale și creative. 
The Creatives este încercarea noastră de a le spune oamenilor că merită să investească în business-uri creative, că datorită automatizării, direcția va fi spre meserii care aduc un aport de sens și timp de calitate petrecut la muncă. 
 
 
In primavara ai lansat si 5 NFT-uri, Iubire, Fericire, Magie, Abundenta, Echilibru (suna ca o vraja moderna), cum a primit publicul tau acest proiect inovativ si “exotic”? Exact așa inovativ și exotic, ceea ce pentru România sau piața de aici nu înseamnă mare lucru. Pentru mine a fost foarte important să duc We Are Phoenix și în zona de artă digitală și cel mai mișto a fost că am făcut un eveniment unde am auzit oameni cu o pregătire mult mai mare decât mine vorbind despre subiect, că sunt în contact cu ei și că testez zone noi. 
 
 
 
Te privesc pe coperta unei reviste de moda de succes. Anul acesta ai simtit nevoia si unei schimbari de look, ce ascunde aceasta transformare? Am trecut prin două transformări, una pentru Odată pentru totdeauna și cealaltă, zisă și cea dramatică :)) în care m-am tuns scurt și am revenit la blond, pentru Complet Necunoscuți. 
Mă bucur enorm. Sunt genul de actriță căreia îi plac provocările pentru un rol și sunt dispusă să împing orice limite aș avea. 
 
 
 
Fotografie din campania INAIS
 
Asa este, ai revenit pe marile ecrane alaturi de Octavian Strunila in filmul de lung-metraj “Complet Necunoscuti” care s-a lansat la TIFF si vei juca si intr-un film cu Smiley, in regia lui Iura Luncasu. Cum simti aceasta revigorare profesionala?
Sunt foarte recunoscătoare. Complet Necunoscuți a avut premiera toamna asta și va fi lansat in curand și pe Netflix, iar Odată pentru totdeauna va fi in cinematografe la începutul anului viitor. 
 
 
 
Complet Necunoscuți este un remake dupa filmul Perfetti Sconosciuti a lui Paolo Genovese. E o comedie deșteaptă, jucată foarte bine. E filmul ăla românesc pe care îl așteaptă publicul: în care se aude bine, se joacă bine, e foarte amuzant, e emoționant. Îl iubesc. 
 
Odată pentru totdeauna cred că dincolo de a fi un film mișto, bine jucat, de fi arătată România așa frumoasă cu e în el și de a fi amuzant, are calitatea de a spune o poveste (bazată pe fapte reale) foarte necesară publicului de la noi: povestea unui regizor care trece printr-un episod depresiv și, foarte important, cum reușește să depășească asta. Bașca, pentru că știu că toată lumea se întrebă, Smiley e un actor foarte bun. Abia aștept să îl vedeți. 
 
Cred în ambele filme foarte mult si aș vrea să fie văzute de cât mai mulți oameni pentru că știu sigur că le va plăcea. 
 
 
Te mai putem vedea inca si in productii? La Teatrul Național mă puteți vedea spectacolele din repertoriu: Pădurea Spânzuraților, Trei Surori, Beginners, Cursa de șoareci, Revizorul, pe toate le joc cu multă plăcere. 
La Teatrul Dramaturgilor Români în spectacolul Despre Tandrețe și mă găsiți și în Brașov în luzii, un spectacol la care țin mult. De asemenea, urmează să încep repetițiile de alte două proiecte. Unul independent și unul la Teatrul National, Exil în regia Alexandrei Badea pe care îl aștept cu o bucurie imensă. 
 
 
Din păcate situația teatrelor atât a celor de stat, cât și a celor independente este foarte gravă din cauza pandemiei și a bugetelor alocate. E nevoie de o aplecare asupra domeniului, de fonduri și de sisteme legislative care să vină în spirjinul sectorului. 
Cred că e mare nevoie de cultură, cred că dacă oamenii ar fi mai conctați la zona lor creativă și dacă s-ar întâlni mai des cu produse culturale, ne-ar fi mai bine și mai ușor tuturor.  
 
 
Cum este viata ta sentimentala? E pentru prima oară când sunt alături de cineva (Ionuț Țața) și ne luăm un angajament să fie… pentru totdeauna. Asta înseamnă, pentru mine, că sunt dispusă să îl văd așa cum este, să mă las văzută și să lucrăm să ne facem viața mai bună unul altuia. Cred în disponibilitate și în prioritizare. Aș adăuga și că mergem la terapie de cuplu și recomand asta cuplurilor, într-adevăr dobândești resurse și o înțelegere aprofundată a relației și a fiecăruia, dincolo de părerile subiective despre cum ar trebui să fie viața, celălalt sau relația, dincolo de mecanismele pe care le-am dobândit cu toții crescând.
 
 
Cred că e nevoie să vorbim onest despre relații, să deschidem conversații, că s-ar putea să ne simțim apăsați de imaginilie distorsionate pe care le vedem în online. 
Pentru mine, relația romantică e cea mai importantă și cred că e posibil, chiar și în cultura asta rapidă, de animale urbane anxioase, în care trăim, să reușim să ne întâlnim. 
 
 
Ai castigat un premiu UNITER, visezi in secret la un Oscar? Sigur. Cu toate că poate e considerat infantil sau imatur sau habar n-am, eu zic în ședințe de consiliere, în discursuri publice că e bine ca oamenii, chiar dacă devin adulți să își dorească să schimbe lumea și să aibă năzuințe care par intangibile. Normal că nu un Oscar e scopul, sau vreo medalie per se, nu. E vorba de scala la care te raportezi, de profesionalism, de impactul care vine, pentru mine, cu o enormă responsabilitate. Iar responsabilitatea față de impactul pe care îl pot avea acțiunile tale pentru ceilalți, e o mare onoare și libertate.  
 
Citeste si: Viitorul modei sta in diversitate
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2020 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top