Now Reading
Escapada în stil Italian! Weekend pe lacul Como

Escapada în stil Italian! Weekend pe lacul Como

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como

Lacul Como nu este doar o destinaţie de vacanţă, ci un lifestyle în sine! Până să ajung să îi înţeleg frumuseţea din fapte şi nu din fotografii, îmi era greu să înţeleg de ce, dintre toate locurile din lume, Como a fost ales de George Clooney pentru a-şi cumpăra o reşedinţa de vacanţă.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Grand Hotel Tremezzo, unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe lacul Como

În micul orăşel Leglio care are 930 de locuitori, actorul deţine o vilă din secolul al XVIII-lea, de 22 de camere, ce poartă numele de Villa Oleandra şi care şi-a câştigat celebritatea datorită scenelor din Ocean’s Twelve. Este drept că filmul nu a fost turnat numai aici, ci şi în Villa Erba din Cernobbio. 

De fapt, în toate orăşelele de pe marginea lacului Como, ce găzduiesc palate locuite în urma cu două-trei secole de marchizi şi viconţi a fost turnat câte un film: Casino Royal (Lenno), Star Wars (Parcul Teresio Olivelli), A Month by the Lake (Como), Rocco and His Brothers (Bellagio, The Pleasure Garden (Cernobbio, Isola Comacina, Nesso), regizate de nu mai puţin celebri Visconti, Zeffirelli, Hithcock, Sydney Pollack sau George Lucas.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Lebede la Bellagio

Când te uiţi la cer peste lacul Como îţi dai seama că Dumnezeu există”, spunea Robin Williams. Oglinda lacului Como te seduce şi te subjugă, în timp ce casele şi palatele se reflectă în apa tremurândă, iar natura zumzăie într-o atmosferă ce evocă spiritul mediteraneean. Şi totuşi, lacul Como se află în nordul Italiei, înconjurat de munţii Brunate şi Spina Verde, la aproape 50 de km de Milano. Poţi ajunge acolo cu maşina sau cu trenul.

Înrobit de frumuseţea locului, Iulius Caesar însuşi a pus bazele oraşului Nivum Comum în 59 înaintea lui Hristos. În secolul al XIX-lea, în perioada romantică, portul a devenit parte din „Grand Tour” al marilor scriitori şi poeţi, precum Stendhal, Shelley, Lord Byron. „Poezia” a fost dusă mai departe prin camera de luat vederi a regizorului Luchino Visconti care adora să îşi petreacă verile la Cernobbio. Vrăjiţi de scenele surprinse în cinematografia italiană ale lacului Como, mulţi turişti explorează zona, încercând să identifice parcurile, grădinile sau vilele captate prin obiectivul camerei de luat vederi.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como

Acest lucru am încercat şi eu să fac… şi nu mică mi-a fost mirarea, când am descoperit pe Instagram o fotografie cu George Clooney şi Amal Alamudin aflaţi la Como. Este drept, că m-am uitat după ei prin toate grădinile, dar nu i-am zărit, aşa că mi-am închipuit ca se plimba cu o şalupa pe luciul lacului, undeva in zona pitorescului Bellagio.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Seducatoarea riviera a oraselului Bellagio

Escapada mea italiană a durat trei zile şi a început la Como, unde am vizitat catedrala construită în stil Gotic şi Rococo şi a continuat pe malul apei. Am fost fascinată de frumuseţea Villei Saporiti, construită în stil neoclasic pentru Eleonora Sforza Conti. Apoi Villa Olmo, locuită de Marchizul Odescalchi, iar mai târziu de Vicontele de Modrone, ce fascinează prin statutele inspirate din mitologia greacă.

După amiaza mi-am continuat-o la Brunate, aflat la 700 de metri peste nivelul marii, către care am luat un funicular. De sus, poţi admira tot lanţul alpin, lacul Como, clădirile dispuse într-o geometrie perfectă şi vilele elegante, precum Villa Cornaggia cu o fântână arteziană cu un jet înalt de 45 de metri.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Cateva ore petrecute in Brunate

Următoarea zi a fost rezervată unei plimbări cu barca pe lacul Como, până în Belllagio. Cu numai 5 euro poţi admira de pe lac numeroasele oraşele cu case colorate şi biserici, ce se află dispuse pe dreapta şi stânga lacului. De pe barcă poţi coborî în Cernobbio pentru a vizita Villa D’ Este, construită în secolul 16 de către cardinalul Gallio sau în Lenno pentru a te lăsa sedus de Villa Balbianello, construită de cardinalul Durini. Eu am ales Villa Carlotta din Tremezzo, înconjurată de gradina italiană romantică faimoasă pentru azalee şi mandarini.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como

Adevărata perlă a lacului Como este însă Bellagio, unde se află Villa Serbelloni, transformata în Grand Hotel Serbelloni. Aici, o cameră dublă costă 1.000 de euro pe noapte şi este aproape mereu Sold Out! Tot aici poţi vizita Villa Melzi, care a aparţinut lui Francesco Melzi d’Eril, un prieten apropiat a lui Napoleon înconjurată de o gradină tipic englezească.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Incantatoarea Varenna

Marile atracţii din Bellagio şi Tremezzo sunt însă plimbările cu şalupa care costă 70 de euro de persoană, caiac-canoe, dar şi înotul în piscinele amplasate pe lac. Totodată, din Bellagio poţi ajunge în Varenna, un sat pitoresc cu o promenadă romantică pe lângă mare, unde poţi vizita castelul Vezio sau Villa Cipressi.

Ce poti face intr-un weekend pe lacul Como
Villa Carlotta din D’Este

Dacă ţi-am făcut „pofta” de Como, îţi recomand filmul „The Pleasure Garden”, regizat de Alfred Hithcock pentru a te pierde în câteva scene filmate aici şi pentru a te motiva să îţi cumperi un bile de avion cu destinaţia Milano! Fie el şi low-cost!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top