Now Reading
Roxana Tanase, un cofetar delicat ca un mousse!

Roxana Tanase, un cofetar delicat ca un mousse!

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

“Frumosul vizual” a fost dintotdeauna pasiunea ei, motiv pentru care Roxana Tanase a deschis Mousserie, un atelier de dulciuri care indeamna degustatorul sa patrunda intr-o poveste, prin decoruri unice si culori vii. “Mousserie denota preferinta pentru compozitiile de tip mousse, usoare, fine, aerate!”

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Roxana Tanase a lucrat in lumea modelling-ului si a televiziunii, apoi a facut o schimbare la 180 de grade si s-a indreptat catre arta dulciurilor: a absolvit cursurile scolii Lenôtre din Paris, apoi s-a reintors in Romania, unde prin StartUp Nation a pus bazele unui laborator de dulciuri, in care materiile prime de calitate superioara, experienta chef-ilor cofetari, creativitatea clientilor si talentul si rabdarea decoratorilor sunt elemente care sustin insufletirea produselor!

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Am cunoscut-o pe Roxana cu prilejul unor sedinte foto pentru un binescunoscut brand de moda din Romania, apoi am vizitat-o la atelierul sau din Calea Rahovei 240 pentru a patrunde in aceasta lume minunata a aromelor si culorilor, prilej cu care am discutat despre pasiunea si business-ul sau!

Citeste si: Chimie la prima vedere cu rochiile The Chemistry Studio

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Ai cochetat cu modellingul, stirile de televiziune, apoi ai facut un viraj catre zona de cooking si mai exact a prajiturilor. Cum s-a intamplat acest moment? Intotdeauna am fost pasionata de arta culinara si mi-a placut sa experimentez si sa ma documentez despre acest domeniu. Chiar si cand lucram ca model, cochetam cu arta bucatariei dulci si imi bucuram prietenii si familia cu delicii. 

Ai studiat la Paris arta prajiturilor, cum a fost aceasta experienta pentru tine?Perioada petrecuta la Paris a fost revelatoare… unica! Mi-a oferit oportunitatea de a-mi da seama ca aceasta este meseria pe care vreau sa o urmez, ca nu este doar un hobby si ca potentialul meu este mare. Am avut ocazia sa invat de la persoane care activau in acest domeniu la nivel international. Acestea erau un model prin perseverenta si exigenta lor, aveau o pasiune de nemarginit pentru cofetarie si isi doreau sa impartaseasca tehnicile cu noi, viitori chefi cofetari.

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Te-ai gandit sa ramai in Franta? Parisul este cu adevarat fermecator, m-am bucurat de fiecare moment al experientei de acolo. Insa viziunea mea se desfasura in Romania. Am dorit sa dau o sansa visului meu, iar visul meu este sa bucur romanii cu deserturi de neuitat. Desigur, familia, iubitul si prietenii mei au fost alti factori care mi-au determinat alegerea de a reveni in tara.

Ai deschis Mousserie prinr-o finantare StartUp si bani din surse propri care au fost cele mai complicate momente? Unul dintre cele mai complicate momente pe care a trebuit sa il depaseasca Mousserie a fost inchiderea din primavara. Cand am stiut ca nu ne vom bucura de Sarbatorile Pascale alaturi de clientii nostri fideli, din cauza faptului ca legislatia a impus stoparea activitatii. Nu a fost doar o perioada grea din punct de vedere material, ci si din punct de vedere pshihologic, intrucat echipa noastra este cu adevarat omogena, iar aceasta distantare ne-a afectat pe fiecare in parte, pe mai multe nivele.

Citeste si: Ioana Burcea, adevarata “Emily in Paris”

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Deci business-ul tau a fost afectat de restrictiile impuse de pandemie… Au fost resimtite mici constrangeri cauzate de situatia actuala, in sensul ca evenimentele pe care le aveam planificate pentru parcursul acestui an au fost amanate pentru anii 2021-2022. Ne bucuram, in schimb, ca intreaga echipa este in siguranta si ca ne putem desfasura activitatea in conditii optime de lucru. Este important ca fiecare persoana sa aiba grija de sanatatea sa, pentru a putea sarbatori impreuna momentul in care lucrurile vor intra din nou pe un fagas normal.

See Also
Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Prin ce se diferentiaza produsele tale de cele ale concurentei? Pasiunea si dragostea sunt evidentiate prin fiecare prajitura sau tort pe care il realizam. Materiile prime de calitate superioara, experienta chef-ilor cofetari, creativitatea clientilor si talentul si rabdarea decoratorilor sunt elemente care sustin insufletirea produselor noastre.

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Care este povestea brand-ului, de ce Mousserie?”Mousserie” denota preferinta pentru compozitiile de tip mousse, usoare, fine, aerate. Produsele noastre sunt realizate conform tehnicilor clasice frantuzesti, dar cu un “twist” de modernitate si influenta a aromelor nebanuite ale Asiei, Americii de Sud si Europei. Feed back-ul pe care il primim din partea clientilor nostri ne denota placerea lor pentru produse autentice, echilibrate, naturale. Am creat o fereastra catre La vie en Mousse, pentru persoanele carora le place sa experimenteze bucuria unei vieti implinite si a unei prajituri deosebite.

Patrunde in universul cofetariei si dulciurilor cu Roxana Tanase

Cu ce ne surprinzi in acest sezon? Clientii nostri sunt pasionati de ingeniozitate, asa ca pentru sfarsitul lunii octombrie i-am surprins cu o gama personalizata de macarons, bezele, tarte si prajituri in tematica Halloween-ului, iar privind spre sfarsitul anului, cu ocazia Craciunului, vom pregati deja cunoscutii nostri cozonaci insiropati in vinars, cu un touch frantuzesc – aluat pufos cu unt si portocala si umplutura generoasa de ciocolata cu nuca, stafide si rahat. Micul nostru cadou de Craciun este turta dulce parfumata, in diverse modele tematice.

Citeste si: Interviu cu chef Alex Petricean

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top