Cand “cotrocesti” locurile speciale din cartierul Cotroceni, trebuie neaparat sa savurezi o cafea la Zissou. Chiar la intrare pe strada Lister, langa atelierul floral Mon Chic Jasmin, o cafenea minuscula, pe care s-ar putea sa o ratezi daca nu te ghidezi dupa comunitatea cool care face coada chiar la intrare, te asteapta cu cele mai savuroase cafele de origine.
Sub motto-ul “Probably the smallest coffeshop” din Bucuresti, Europa ori din lume, in acest loc poti savura un cortado, un flat white ori o cafea la filtru, toate preparate cu maestrie, dar mai ales cu un aer bonom de Robert osi Flavia. Povestea lor o aflam dintr-un scurt interviu, in care vom afla ce l-a inspirat sa aleaga numele Zissou pentru mini-cafeneaua sa, de ce prefera cafeaua de origine facuta la espresorul Marzocco si cum a reusit sa stranga o comunitate in jurul unui loc atat de mic, dar mereu animat!
Care este povestea cafenelei vosatre? Noi suntem Flavia și Robert, iar acum mai bine de un an si jumătate ne-am luat inima in dinti si am început sa conturăm visul nostru. In momentul în care ne-am decis sa o luăm pe propriul drum aveam deja cativa ani de experienta ca barista. Asa că iata-ne astazi aici, sanatosi, veseli si dornici sa oferim cat mai multe cafele bune oaspetilor care ne viziteaza.
De ce Zissou? In primul rand am vrut să fie ceva diferit care sa ne ofere sansa sa vorbim si despre noi ca indivizi, nu doar despre cafea. De aceea, am evitat să alegem un nume conex cu domeniul cafelei. Am ales Zissou pentru că ne plac la nebunie filmele lui Wes Anderson. Zissou pentru ca e un personaj aparte cu o poveste numai buna de împartasit oamenilor. Am mai ales Zissou pentru culoare si pentru fesul rosu pe care Robert il are de o eternitate. Am ales Zissou pentru ca rezona cu noi.
Cum este alcatuita comunitatea voastra? Ne viziteaza mamici, studenți, free lanceri, iubitori de animale, ambasadori. Comunitatea noastra este absolut minunata, iar in acelasi timp diversa. Este absolut minunat si ne face placere sa interationam cu fiecare in parte. Suntem norocosi sa fim pozitionati in cel mai frumos cartier din Bucuresti.
Care este cafeaua ”signature” care va diferentiaza de alte cafenele de specialitate?Toate cafelele noastre ne fac speciali intrucat acestea sunt pregătite cu drag si multa dragoste. Insa o bautură altfel pe care o poti incerca la noi este chai latte-ul, pregătit cu masala chai de la Prana si lapte bio de cocos si orez.
Din ce in ce mai mulți oameni descoperă cafeaua de origine, ce aroma le propuneti? Nu o să propunem niciodată blend-uri. Daca e cafea de origine, atunci considerăm ca ar trebui sa acordam credit single originilor pentru a ne bucura intr-adevăr de notele aparte pe care fiecare regiune le dezvolta in parte.
Am uitat sa va mentionez, ca la Robert se asculta cea mai cool muzica din cartier, iar uneori se poate savura si cel mai fresh gin!
Citeste si espre Mon Chic Jasmin, un atelier floral ca o poveste!