Now Reading
Chef Phursang Lama: “Farfuria este locul in care mi-am pus dragostea”

Chef Phursang Lama: “Farfuria este locul in care mi-am pus dragostea”

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Domeniul Manasia  exploreaza arta culinara japoneza sub atenta coordonare a Chef-ului Phursang Lama. Cu o vasta experienta internationala, cheful scolit in Asia cucereste prin tehnici studiate indelung de pregatire a preparatelor din peste si o filosofie Budhista de a trai si de a gati!

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Inspirati de pasiunea pentru gatit si de iubirea pe care o pune in tot ceea ce face, cuceriti de prospetimea, delicatetea si gustul unic al fiecarui preparat propus de Chef Phursang Lama, Domeniul Manasia isi propune sa se reinventeze si sa exploreze un domeniu culinar nou, cel al bucatariei japoneze!

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Deschidem o bucatarie contemporana japoneza in Bucuresti, chiar in mijlocul orasului, in Piata Cantacuzino. Va invitam sa descoperiti maiestria cu care Chef Phursang Lama realizeaza preparate la cel mai inalt nivel, din cele mai fine si indraznete ingrediente”, spun reprezentantii Domeniului Manasia care ne invita sa gustam delicii culinare japoneze,  acasa sau la birou prin Bolt Food.

CITESTE SI: Povestea Domeniului Mansia

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

A venit momentul sa va facem cunostinta cu Chef Phursang Lama, cel care din vara anului 2020 va incanta simturile cu preparatele sale. Pornind din Khatmandu, trecand prin Abu Dhabi si poposind in Bucuresti, Chef Phursang Lama vine o cu o experienta vasta in arta culinara. Suntem bucurosi sa il avem în echipa noastra si ca prin prezenta sa ne onoram trecutul si respectam traditia de spatiu multi-cultural si multi-etnic”, declara reprezentantii Domeniului Manasia.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

“A deveni Chef nu este neaparat o chestiune de timp. Este nevoie de pasiune, rabdare și dragoste pentru acest arta culinara. Trebuie să experimentam haosul bucatariei timp de multi ani inainte de a deveni cu adevarat bucatari. Exista o mulțime de ingrediente diferite pentru diferite feluri de mancare in diferite bucatarii, dar ingredientul meu principal in farfurie este locul in care mi-am pus dragostea. Conform culturii si religiei mele, iubirea este un sentiment pur pe care il daruiesti altruist unei alte fiinte vii. Vine cu un sentiment total de confort, stiind ca nu ai provocat suferinta nimanui. In schimb, ai ajutat sa aduci bucurie si dorinta”, este de parere Chef Phursang Lama.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Chef Phursang Lama s-a nascut in Nepal, intr-o familie de calugari budisti, Lama. Nu s-a calugarit pentru ca tatal sau se afla in armata nepaleza, unde a slujit natiunea timp de 30 de ani. Dupa liceu, acesta a lucrat ca asistent de bucatar in Thamel, o destinatie turistica populara din Kathmandu Nepal, intr-o cafenea japoneza. Atunci si-a dat seama ca acesta este drumul pe care si-l doreste in viata si s-a alaturat scolii culinare din Kathmandu, la centrele de instruire turistica si hoteliera Shangri-la.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Calatoria mea ca bucatar a inceput acum mai bine de 13 ani in diferite locuri internationale din industria ospitalitatii. Primul meu loc de munca a fost la The pup pup & cafe, ca ajutor de bucatar, in 2004. Dupa acest job am decis să-mi fac propria afacere locala la Kathmandu, unde mi-am pastrat afacerea pana in 2007. Am avut sansa sa lucrez cu o echipa la Amwaj Rotana Resort Jumeirah Beach timp de un an, care este cel mai bun lant hotelier din Orientul Mijlociu. Dupa inca un an m-am mutat la hotelul Al Ain Rotana, in calitate  in cel mai bun restaurant care servea toata ziua din 2009 pana in 2010.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

M-am alaturat hotelului Intercontinental Abu Dhabi ca bucatar japonez din 2010 si am ramas acolo pana in 2012. Aici am avut sansa sa lucrez cu multi bucătari celebri, cum ar fi bucatarul japonez Hal Yamashita si bucatarul thailandez Iankittichai. Apoi, m-am mutat la Grand Millennium Al Wanda Abu Dhabi in 2012, ca bucatar in restaurantul asiatic Toshi, care a fost selectat în top 5 restaurante japoneze de catre Time Out Awards Abu Dhabi. Am primit iar o noua provocare: sa deschid un nou restaurant in Abu Dhabi, restaurantul japonez Sushi Maru, unde am lucrat ca bucatar sef pana in 2015.”

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

See Also
Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

O mare oportunitate pentru Chef Phursang Lama a aparut atunci cand restaurantul japonez Yokari Fine Dining, un restaurant celebru pentru bucataria japoneza contemporana, l-a invitat sa se alature ca Sous-Chef. A ramas acolo pana pe in septembrie 2017, cand a venit in Romania pentru a lua rolul de Chef de bucatarie asiatica și a deschis Restaurantul Ginger in Hotelul Radisson Blue din Bucuresti inchis in iulie 2020 din cauza Pandemiei Covid-19.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

“Povestea mea se transforma in dragoste pentru noua mea tara. Frumoasa din punct de vedere natural si cultural, cu oameni prietenosi si o bucatarie care cu siguranta m-a cucerit. De aceea, m-am considerat norocos cand am primit un telefon de la Domeniul Manasia, unde am preluat functie de Head Chef“.

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Radacinile sale culturale formate in lumea asiatica, l-au facut pe Chef Phursang Lama sa inteleaga ca totul trebuie perfect gandit, iar acest lucru se reflecta si in mancarea noastra. “Mancarea este o caracteristica culturala a oamenilor. Evolutia culturii s-a reflectat direct in bucatariile noastre.”

Interviu cu Chef Phursang Lama de la Domeniul Manasia

Lama este cuvantul tibetan care se refera la preotul superior sau la invatatorul spiritualelor. „Lama” nu este un nume, este un principiu, și anume cel mai inalt. In antichitate, lama se referea la cel mai inalt venerabil maestru spiritual, dar in zilele noastre este folosit ca titlu onorific pentru un calugar și calugarite budiste. “Pentru a deveni „LAMA”, ar trebui sa adoptam un juramant de la un profund invatator spiritual si sa urmam calea aratata de Buddha si de Invatatorul nostru”, mai adauga Chef Phursang Lama ale carui preparate le puteti gusta la Domeniul Manasia prin Bolt Food.

CITESTE SI: Interviu cu Alexandru Petricean, NOA

What's Your Reaction?
Excited
5
Happy
5
In Love
4
Not Sure
1
Silly
1

© 2023 TheMooDBoard. ConceptFactory.ro all rights reserved

Scroll To Top